Çocuk Ağız Diş Sağlığı Merkezi
Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  10 Mart 2007 yılında hizmete açılmıştır.
Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık “ projesi ile Kadıköy ilçe sınırları içinde yer alan 33 resmi ilkokulda eğitim gören birinci sınıf öğrencilerinin; ağız ve diş sağlığı muayenesi ve tedavisi ücretsiz olarak yapılmakta, koruyucu hekimlik uygulamaları ile ağız hijyeni, doğru ve yeterli diş fırçalama ve sağlıklı beslenme eğitimleri verilmektedir.
10 adet diş ünitesinden oluşan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi spesifik olarak mimari açıdan bir pedodonti kliniği olarak tasarlanmıştır. Diş üniteleri aralarında duvar vb. gibi herhangi bir separasyon ( ayırıcı bölme ) kullanılmamıştır. Çocuk hastaların özellikle tedavi esnasında birbirlerini görerek ajutasyondan uzak kalmaları sağlanmaktadır. Her diş ünitesine monte edilmiş monitörler sayesinde çocuklar tedavileri sırasında çizgi film izlemekte, hekimlerimiz de hastalara ait endikasyonları vb. tedavi ayrıntılarını ekranlardan takip edebilmektedirler. Her bir diş hekimi kendi diş hekimi asistanıyla birebir çalışmaktadır. Diş merkezimize ait sterilizasyon odasında tüm diş hekimliği el aletleri otoklavlarda steril edilmekte, poşetlenerek klinik ortamına taşınmakta ve tedavi esnasında hastaya özel açılmaktadır.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlığından alınan izin belgeleri ile okul yönetimlerine ulaşan projemiz, bulunulan yılın eğitim öğretim dönemini kapsayacak şekilde oluşturulan program dahilinde hizmet vermektedir.
Oluşturulan program dahilinde iletişime geçilen okul yönetimleri ile birlikte velilere dağıtılan Onam , Anket ve Anamnez formları veliler tarafından doldurulup imzalanır. Belirlenen gün ve saatlerde imzalı formları bulunan öğrenciler ve öğretmenleri belediyemize ait araçlar ve görevli bir gözetmen eşliğinde okullarından alınıp merkezimize getirilmektedir, isteyen velilerde çocuklarına eşlik edebilmektedirler. (Formu olmayan öğrenciler o günkü programa dahil edilmezler, merkezimize getirilmezler ve merkezimizle ilgili hiçbir işlem uygulanmaz.) Merkezimize gelen öğrencilere, öğretmen ve velilere ilk olarak ; eğitimci diş hekimimiz tarafından eğitim salonumuzda diş sağlığı, ağız hijyeni ve sağlıklı beslenme eğitimleri verilmektedir. Eğitimden sonra öğrencilerimiz oyun odalarına alınarak, çizgi film izleme, çocuk kitapları okuma resim yapma gibi faaliyetlerle muayene sıralarını beklemektedirler. Pedodonti uzmanı tarafından yapılan ilk muayenelerinde çocuklarımızın tedavi ve randevu planları çıkarıldıktan sonra diş fırçası ve macunundan oluşan hediyeleri ile birlikte okullarına geri götürülmektedirler.
Öğrenciler verilen randevulara velileri eşliğinde bireysel olarak gelmektedirler. Çocuk hastaları motive etmek ve diş hekimi ile doğru kooperasyonu sağlamak açısından tedavi bitiminde çocuklara Cesaret Diploması verilmektedir.