Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Merkezi
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Merkezimiz, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz hizmete başladıktan 1 sene sonra, klinikte ağız diş tedavisi olan öğrenci velilerinin bu kadar güzel ve kaliteli bir hizmetin çocuklarının tüm genel vücut tedavilerini de kapsamasını talep etmeleri üzerine Şubat 2008 ‘ de hizmete başlamıştır.
Kadıköy ilçe sınırlarında yer alan resmi ilkokullarda okuyan öğrencilerin genel vücut sağlığı ve gelişimleri uzman çocuk hekimleri tarafından takip edilmektedir. Başlangıcından bu yana 51.106 çocuğumuzun tüm muayene ve tedavileri ücretsiz olarak gerçekleştirilmiştir.
Çocuk hekimlerimizin gerekli gördüğü durumlarda hastaların kan, idrar, gaita tahlilleri, ultrason ve röntgen tetkikleri de belediyemize ait laboratuarlarda ücretsiz olarak yapılmaktadır. Yine Sağlıklı Çocuk Kliniğimizde muayane ve tedavi olan çocuklarımızın velilerinin talepleri üzerine kliniğimize 2009 senesinde de psikolojik danışmanlık ünitesi dahil edilmiştir.
Projemiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlığından alınan izin belgesi ile okul yönetimlerine ulaşmaktadır. Eğitim öğretim senesini kapsayacak şekilde yıllık olarak oluşturulan plan ve program dahilinde çocuklarımız sistematik olarak belediyemize ait araçlarla okullarından alınıp merkezimize getirilmektedir. Öğrencilerin velilerinden alınan onam formu klinikte kimlerin tedavi olacağını belirler. Veli onam formu olmayan öğrencilere hiçbir işlem uygulanmaz. Kliniğimizde muayene olan çocuklarımıza sonrasında motivasyonları için çok önemli olan cesaret belgesi verilmektedir.