Doktora Sorun Sizi Dinliyoruz

Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  10 Mart 2007 yılında hizmete açılmıştır.

Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık “ projesi ile Kadıköy ilçe sınırları içinde yer alan  resmi ilkokul 1.sınıf ve resmi anaokullunda eğitim gören öğrencilerin; ağız ve diş sağlığı muayenesi ve tedavisi ücretsiz olarak yapılmakta, koruyucu hekimlik uygulamaları ile ağız hijyeni, doğru ve yeterli diş fırçalama ve sağlıklı beslenme eğitimleri verilmektedir.

10 adet diş ünitesinden oluşan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi spesifik olarak mimari açıdan bir pedodonti kliniği olarak tasarlanmıştır. Diş üniteleri aralarında duvar vb. gibi herhangi bir separasyon ( ayırıcı bölme ) kullanılmamıştır. Çocuk hastaların özellikle tedavi esnasında birbirlerini görerek ajutasyondan uzak kalmaları sağlanmaktadır. Her diş ünitesine monte edilmiş monitörler sayesinde çocuklar tedavileri sırasında çizgi film izlemekte, hekimlerimiz de hastalara ait endikasyonları vb. tedavi ayrıntılarını ekranlardan takip edebilmektedirler. Her bir diş hekimi kendi diş hekimi asistanıyla birebir çalışmaktadır. Diş merkezimize ait sterilizasyon odasında tüm diş hekimliği el aletleri otoklavlarda steril edilmekte, poşetlenerek klinik ortamına taşınmakta ve tedavi esnasında hastaya özel açılmaktadır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlığından alınan izin belgeleri ile okul yönetimlerine ulaşan projemiz, bulunulan yılın eğitim öğretim dönemini kapsayacak şekilde oluşturulan program dahilinde hizmet vermektedir.

Oluşturulan program dahilinde iletişime geçilen okul yönetimleri ile birlikte velilere dağıtılan Onam , Anket ve Anamnez formları veliler tarafından doldurulup imzalanır. Belirlenen gün ve saatlerde imzalı formları bulunan öğrenciler ve öğretmenleri belediyemize ait araçlar ve görevli bir gözetmen eşliğinde okullarından alınıp merkezimize getirilmektedir, isteyen velilerde çocuklarına eşlik edebilmektedirler. (Formu olmayan öğrenciler o günkü programa dahil edilmezler, merkezimize getirilmezler ve merkezimizle ilgili hiçbir işlem uygulanmaz.) Merkezimize gelen öğrencilere, öğretmen ve velilere ilk olarak ; eğitim salonumuzda diş sağlığı, ağız hijyeni ve sağlıklı beslenme eğitimleri verilmektedir. Eğitimden sonra öğrencilerimiz oyun odalarına alınarak, çizgi film izleme, çocuk kitapları okuma resim yapma gibi faaliyetlerle muayene sıralarını beklemektedirler. Pedodonti uzmanı tarafından yapılan ilk muayenelerinde çocuklarımızın tedavi ve randevu planları çıkarıldıktan sonra diş fırçası ve macunundan oluşan hediyeleri ile birlikte okullarına geri götürülmektedirler.

Öğrenciler verilen randevulara velileri eşliğinde bireysel olarak gelmektedirler. Çocuk hastaları motive etmek ve diş hekimi ile doğru kooperasyonu sağlamak açısından tedavi bitiminde çocuklara Cesaret Diploması verilmektedir.

2009 yılında hizmete açılan Genel Anestezi Altında Diş Müdahale Ünitemizde ;

Kadıköy sınırları içinde ikamet eden ve yaş sınırlaması bulunmayan, klinik koşullarında normal şartlar altında diş hekimi ve uygulanan diş hekimliği tedavi yöntemlerine engelleri nedeni ile uyum sağlayamayan, diş tedavi uygulamaları yalnızca genel anestezi altında uyutularak gerçekleştirilebilen, zihinsel ve/veya fiziksel engelli vatandaşlarımızın protetik           ( diş protezi ) ve ortodontik tedavileri hariç tüm diş tedavilerini tamamen ücretsiz olarak yapıyoruz.

Hizmetimizden yararlanmak için başvuran engelli vatandaşlarımızın sağlık muayeneleri ve tıbbi değerlendirilmeleri uzman hekim kadromuz tarafından yapılır, genel anestezi şartları altında Genel Anestezi Altında Diş Müdahale Ünitemizde tedavi olmasına herhangi bir engel bulunmayan vatandaşlarımız bu hizmetimizden faydalanmaktadır.

Genel Anestezi Altında Diş Müdahale Ünitemizin uzman kadrosunda; bir anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, bir anestezi teknisyeni, bir çene ve yüz cerrahı, bir pedodonti uzmanı, bir ameliyathane diş hemşiresi ve bir yardımcı personel yer almaktadır.

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Genel Anestezi Altında Diş Müdahale Ünitemizdeki tüm uygulamalarımızda, hasta hakları ve kurum haklarımızın korunması en önemli ilkemizdir.

Çocuk Sağlığı Merkezimiz ise ;

Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz hizmete başladıktan 1 sene sonra, klinikte ağız diş tedavisi olan öğrenci velilerinin bu kadar güzel ve kaliteli bir hizmetin çocuklarının tüm genel vücut tedavilerini de kapsamasını talep etmeleri üzerine Şubat 2008 ‘ de hizmete başlamıştır.

Kadıköy ilçe sınırlarında yer alan resmi ilkokullarda okuyan öğrencilerin genel vücut sağlığı ve gelişimleri uzman çocuk hekimleri tarafından takip edilmektedir.

Çocuk hekimlerimizin gerekli gördüğü durumlarda hastaların kan, idrar, gaita tahlilleri, ultrason ve röntgen tetkikleri de belediyemize ait laboratuarlarda ücretsiz olarak yapılmaktadır. Yine Sağlıklı Çocuk Kliniğimizde muayane ve tedavi olan çocuklarımıza duyulan ihtiyaç üzerine kliniğimize 2009 senesinde de psikolojik danışmanlık ünitesi dahil edilmiştir.

Projemiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlığından alınan izin belgesi ile okul yönetimlerine ulaşmaktadır. Eğitim öğretim senesini kapsayacak şekilde yıllık olarak oluşturulan plan ve program dahilinde çocuklarımız sistematik olarak belediyemize ait araçlarla okullarından alınıp merkezimize getirilmektedir. Öğrencilerin velilerinden alınan onam formu klinikte kimlerin tedavi olacağını belirler. Veli onam formu olmayan öğrencilere hiçbir işlem uygulanmaz. Kliniğimizde muayene olan çocuklarımıza sonrasında motivasyonları için çok önemli olan cesaret belgesi verilmektedir.

Geri Dön