Doktora Sorun Sizi Dinliyoruz

Çocuk Ağız Diş Sağlığı Merkezi

Kliniğimizde uygulanan “ Ağız – Diş Sağlığı ve Koruyucu Hekimlik Projesi “ ile Kadıköy ilçe sınırlarında yer alan ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilere, ücretsiz olarak ağız diş sağlığı tedavisi, koruyucu hekimlik uygulamaları ve de ağız hijyeni ve sağlıklı beslenme eğitimleri verilmektedir.

Gerçekleşen projenin tedavi aşamasında öğrenciler, gözetmenler eşliğinde Kadıköy Belediyesi ‘ ne ait servis araçları ile okullarından alınıp kliniğe getirilmektedir.

Çocuk hastalarımız klinikte muayene için beklerken, özel oyun odalarında çizgi filmler,çocuk kitapları ve oyuncaklar yardımı ile eğlendirici ve öğretici bir diş sağlığı eğitimi alarak pedagojik destek eşliğinde tedaviye hazırlanmaktadırlar.

Mevcut eğitim salonlarında öğrencilere, veliler ve öğretmenlere diş sağlığı, ağız hijyeni ve sağlıklı beslenme eğitimleri verilmektedir.

Klinik ve radyolojik muayenelerin sonucunda; restorasyon, konservatif diş tedavisi, kök kanal tedavisi, diş taşı temizliği ve diş çekimi gibi uygulamalar bir tedavi planı çerçevesinde verilen randevular ile ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir.

Dişleri sağlıklı ve tedaviye ihtiyacı olmayan çocuklara ise koruyucu hekimlik hizmetleri olan Fissür Sealant ve Flour uygulamaları yapılmasının yanı sıra Ağız Hijyeni eğitimi verilmektedir.

Projenin donanım ve genel giderleri, öğrencilere yapılmakta olan işlemlerin ve eğitimlerin tamamı Kadıköy Belediyesi tarafından sağlanmaktadır.

Geri Dön